European Broadcasting Union : http://www3.ebu.ch/cms/en/home si International Radio and Television Union: http://www.urti.org/ precum si multe alte organisme legate de radiofonie anunta hotararea UNESCO de a sarbatorii ziua mondiala a rodioului in ziua de 13 Februarie... O inventie remarcabila, o minune care permite transmiterea sunetelor cu viteza luminii fara a-l altera, fara a-i schimba continutul facand comunicarea posibila la distante nesperate vreodata.
Desi multe genii s-au implicat la rezolvarea partilor care compun radioul, meritul ii revine lui Marconii care a stiut sa dea o forma aparatului (din componentele inventate si de altii), atat d.p.d.v. tehnic dar si economic.
Supus unei continue perfectionari azi radioul reprezinta, din ce in ce mai mult, una din multele functii ale unui sistem complet digitalizat... Oamenii, ascultatorii au ramas aceeasi dornici de informatii, muzica, poezie etc. iar misiunea celor care pregatesc aceste programe s-a adaptat si ea nevoilor societatii...
Radioul ramane si va ramane un "partener" intim al fiecaruia dintre noi... In Romania se emit primele programe pentr public, incepand cu data de 1 noiembrie 1928.
Radio Romania, Radio Romania Cultural si celelate institutii care se ocupa de radiofonie isi organizeaza programele in jurul acestei aniversari.